Велика Британія подвоїть підтримку України

Новий прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер зустрівся з президентом України в Лондоні і зробив дуже обнадійливі заяви.

@media (max-width: 640px) { #mobileBrandingPlace { padding-bottom: 56.21%; z-index: 9; margin: 10px 0; order: -2; } #mobileBranding { margin: 0 !important; } }

Стармер заявив, що Королівство “подвоїть” підтримку України.

Стармер назвав візит Володимира Зеленського на Даунінг-стріт “справжньою подією в історії”. Видання зазначає, що український президент був зустрінутий британським урядом стоячи, оскільки він став першим іноземним лідером, який особисто виступив на міністерському засіданні з 1997 року.

“Це дуже, дуже важлива зустріч для нас, і ми дуже раді вас тут бачити. Для мене велике задоволення і привілей вітати вас на Даунінг-стріт сьогодні вранці. Це справжня частина історії”, – сказав Стармер.

За його словами, те, що президент став першим іноземним лідером 21-го століття, який особисто звернувся до Кабінету міністрів, свідчить про “повагу до вас в цій країні і в усьому світі”.

При цьому Стармер підкреслив, що Україна має “непохитну підтримку Великої Британії”, і що агресія Росії є “непрощенною і не може залишитися безкарною”. У свою чергу Велика Британія “подвоїть” підтримку України.

Також деякі деталі зустрічі повідомив Володимир Зеленський: Сьогодні разом із Прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером обговорили кілька вагомих питань. Серед головного – ситуація на фронті, необхідність далекобійної зброї, щоб бути здатними захищати життя наших людей. Поінформував про затвердження Стратегії морської безпеки України. Будемо й надалі працювати разом над зміцненням нашої морської коаліції. Україна завжди буде вдячна Великій Британії за підтримку нашої незалежності та життя наших людей”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *