“Я можу”: у Франківську стартувала літня школа для дітей

Це школа лідерського росту для дітей від 5 до 16 років.

В Івано-Франківську стартувала літня школа для дітей “Я можу”. Про це на своїй сторінці повідомляє очільник міста Руслан Марцінків, пише “Галицький кореспондент“.

За його словами, провести час весело, пізнавально, креативно і знайти себе – саме з такою метою вже 5-й рік поспіль функціонує ця школа. Упродовж літа діти та підлітки можуть відвідувати різноманітні тематичні заняття та шукати власний потенціал.

«Родзинка школи – це залучення дітей у різні напрямки для того, щоб вони провели час якісно, пізнавально, креативно та знайшли себе. Якщо говорити про напрямки, які є цього року, то ми маємо спортивний напрямок, творчі майстер-класи, вокальну школу, малювання. Вже 3 рік поспіль у нас активно функціонують різні кулінарні майстер-класи. Діти найбільше їх люблять – «Франківські кухарики», де дітки випікають, готують. Обов’язково ми частинку випічки передаємо нашим захисникам», – наголошує Ірина Рохман начальниця служби у справах дітей.

Окрім традиційних занять, у 2024 році є новинки: школа виживання, де вчать поведінки в екстремальних умовах, а також курс «Новий я». Тут акцент на психології, етиці, правильному догляді за собою тощо.

Відвідувати школу можуть діти від 5 до 16 років. Різноманіття курсів дозволяє зацікавити різні вікові групи. По завершенні літньої школи усі учасники отримають сертифікати.

Шестилітня Ліза зізнається, що бере участь у таборі вдруге. Дівчинка каже, що найбільше подобається малювання, виготовлення аплікацій та гімнастика. Цього року очікує від таборів не менш цікавого.

Відповідальне завдання

Міський голова Руслан Марцінків наголошує, що організація літнього дозвілля для дітей – це важливе та відповідальне завдання. А тим паче – у часі війни.

«Вчергове проводиться ця школа. Хочу подякувати всім підприємцям, що зголосилися і діти мають змогу їх відвідувати. Це ще одна школа, окрім літніх шкіл на базі освіти. Це важливо, щоб діти мали змогу у часі канікул відвідувати такі заняття, мали дозвілля та можливості для розвитку. Тому дякую всім причетним за таку змогу, а найперше – нашим захисникам», – наголошує міський голова Руслан Марцінків.

До теми: Які дитсадки працюватимуть влітку в Івано-Франківську

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *