10 франківських підприємців отримали по 100 тисяч гривень на реалізацію проєктів

В Івано-Франківську нагородили переможців конкурсу креативних індустрій міста.

Про це пишуть Оперативні новини.

«Кожному учаснику даруємо сертифікат по 100 тисяч гривень на розвиток їхніх бізнесів, які вони впроваджують в Івано-Франківську. Даний конкурс відбувався в рамках ініціативи ПРООН «Збереження бізнесу, який постраждав від війни» і фінансується GIZ і ПРООН в місті Івано-Франківську», – розповідає директор Департаменту інвестиційної політики, міжнародних проектів, зв’язків, туризму та промоції Івано-Франківська Ігор Попадюк.
Засновник «Кіберспортивної арени 27» Сергій Гнатчук – один із переможців конкурсу. Каже, гроші витратить на розвиток справи.

 «Ми будемо організовувати найбільший на Заході України чемпіонат з контрстрайку. І, власне, для розвитку молоді, щоби вони мали отримати шанс проявити себе в нових сучасних креативних дисциплінах ми отримали фінансування і впевнені, що разом ми зможемо досягнути набагато більшого результату», – ділиться переможець конкурсу креативних індустрій містаСергій Гнатчук.

Проєкт зорганізували спільно з Європейськими партнерами Департамент інвестиційної політики на території Палацу Потоцьких. Тут, в одному з корпусів зорганізують приміщення для створення креативних ідей. А сам проєкт має дві складові.

«Перша складова – це є залучення бізнесу, який постраждав від війни і допомога бізнесу, який постраждав від війни, в першу чергу креативним індустріям. А друга складова – це, власне, те, що стосується безпосередньо палацу – це є реставрація приміщень, створення простору для, власне, цього бізнесу, де можна буде і створити робочі місця, і створити середовище для взаємної комунікації, створення синергії креативних напрямків», – розповідає директор КП «Простір інноваційних креацій «Палац» Володимир Гайдар. 

Відтак, у межах проекту у хірургічному корпусі колишнього шпиталю у Палаці Потоцьких організують конгрес-центр. Перший поверх реставрують і облаштують дві великі зали. Тут будуть конференційні, коворкінгові, виставкові, навчальні та лекційні зали. Також у межах проекту буде функціонувати студія звукозапису, студія аналогового та цифрового фото. А поки власники креативного бізнесу мають змогу розвинути медіанапрямок власної справи. 

«Надіємося, що ці підприємці використають по 100 тисяч гривень з коштів Європейського Союзу на свою рекламу, на свої маркетингові заходи, на свої інноваційні заходи. Вважаю, в цей час дуже важливо підтримувати саме таку індустрію, якій не просто сьогодні виживати в умовах військового стану. Тому дякуємо тим підприємцям, які сьогодні працюють, щось створюють, щось змінюють, платять податки. Завдяки цим податкам можна підтримувати захисників, можна робити добрі справи для нашого міста», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 
  Читайте також: 3,5 мільярди гривень податків сплатили до бюджету підприємці Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *