У разі перевищення лімітів на Прикарпатті застосують аварійні вимкнення

Учора, 4 червня, на Прикарпатті ввели спеціальний графік аварійних вимкнень у зв’язку з тим, що споживання області перевищило 15% від допустимих лімітів.

Якщо використання електроенергії й надалі буде зростати, за вказівками НЕК «Укренерго» можливими будуть введення графіків та спецграфіків аварійних вимкнень, пише Прикарпаттяобленерго.

“Наразі в Івано-Франківській області діють графіки погодинних вимкнень, які ми публікуємо напередодні з вказаними годинами вимкнення. Такі графіки дозволяють спланувати споживачу свій день та є прогнозованими. Якщо ж будуть вводитися ГАВ чи СГАВ, в такому випадку передбачити тривалість та скасування вимкнень неможливо. Енергетики АТ «Прикарпаттяобленерго» наголошують на необхідності споживати ощадливо. Сьогодні це необхідна вимога для кожного споживача, щоб уникнути в подальшому масових та тривалих знеструмлень”, – йдеться в повідомлення.

Що можна зробити?

вимикайте світло в тих кімнатах, в яких не перебуваєте; готуйте їжу на газових плитах, обмежте використання мікрохвильової печі; замініть електрочайник на чайник для газової плити; вимикайте прилади з розетки, якщо не користуєтеся ними; переведіть бойлер на режим економії; встановіть LED-лампи замість ламп розжарювання; заповнюйте пральну та посудомийну машину повністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *