Особливості шин для електромобілів. Чому важливо обирати правильні шини

Електромобілі сьогодні є скрізь. Ці легкові авто, вантажівки, позашляховики комерційний транспорт. Ці машини працюють від акумуляторів, що призводить до зниження рівня шуму, відсутності шкідливих викидів, значного скорочення щоденного технічного обслуговування, а також до зниження експлуатаційних витрат. Однак цим автомобілям все ще потрібні шини особливого ґатунку. Щоб знайти правильний комплект, треба знати основні правила.

Які шини підходять для електромобілів?

Електромобілі важкі – всі ці акумулятори в сумі дають значну вагу. Деякі автомобілі важать стільки ж, якщо не більше, як сучасні повнорозмірні вантажівки, що працюють на бензині. Така вага означає, що власникам потрібні шини, які витримують велике навантаження і збільшений гальмівний шлях.

Шини, придатні для електромобілів, а також деякі шини, виготовлені для позашляховиків та вантажівок, можуть забезпечити відповідні характеристики витривалості та керованості. Щоб дізнатися, чи підходить комплект шин для вашого електромобіля, зверніть увагу на індекс навантаження на боковині. Шини з більш високим індексом навантаження створені міцними, щоб витримувати великі навантаження і миттєвий крутний момент, при цьому зчіплюючись з дорогою для оптимального гальмування. Все це необхідно для сучасних електромобілів. Крім того, шини, призначені для більш важких транспортних засобів, допомагають мінімізувати опір коченню і збільшити запас ходу. Нарешті, шини, що відповідають або перевершують технічні характеристики вашого електромобіля, часто розробляються таким чином, щоб звести до мінімуму дорожній шум і допомогти вам насолоджуватися плавною і безшумною їздою.

Чим відрізняються шини для електромобілів?

Шини, які підходять для електромобілів, мають більш низький опір коченню, що дозволяє збільшити загальний запас ходу. Крім того, покришки, що працюють з електромобілями, повинні витримувати додаткову вагу всіх цих акумуляторів з більш високим індексом навантаження (максимальна безпечна вантажопідйомність шини при повній загрузці) і загальними характеристиками завдяки спеціальному протектору і гумовим сумішам. Дизайн протектора також сприяє зниженню рівня дорожнього шуму і підвищенню комфорту під час їзди.

Про експлуатаційні особливості покришок на електрокар слід поговорити детальніше:

Опір коченню. Шини з низьким опором коченню втрачають менше енергії при русі по асфальту, а це важливий показник для електрокару. Такий показник знижує витрату енергії і подовшує дальність ходу. Вантажність. Як вказано вище, покришки для електрокару потрібно обирати з великим ресурсом грузопідйомності. Оптимізація запасу ходу. відстань, яку може проїхати електромобіль, залежить від ряду факторів, включаючи опір вітру, набір висоти, швидкість, а також опір шин коченню. Зниження рівня шуму. Специфічний дизайн протектора сприяє зменшенню шумів і вібрацій під час руху. Стійкість до стирання. Покришки для електрокарів виготовляють з матеріалів, які добре протистоять передчасному зносу і служать довше. Аеродинаміка. Більш вузькі шини можуть допомогти збільшити запас ходу електромобілів. Така конструкція також сприяє зниженню опору коченню.

У підсумку виходить, що шини, які ідеально підходять для електромобілів, створені з урахуванням безпеки, швидкості та економії заряду акумулятора.

Вартість шин для електрокару

Існує така думка, що покришки для електромобілів коштують багато. Насправді, це не так. Поки на вашому автомобілі встановлені колеса стандартного розміру, Ви навряд чи витратите набагато більше. Однак шини для 19-20-дюймових коліс можуть коштувати дорожче як для електромобілів, так і для автомобілів з газовим двигуном. Ціна залежить від виробника, який випускає шини, і від салону, куди ви звернулися за новим комплектом.

Хоча ціна спеціалізованих шин може не сильно відрізнятися від цін на інші комплектуючі, обрані вами шини можуть зношуватися швидше в залежності від електромобіля, умов і способу водіння. Іншими словами, вам, можливо, доведеться купувати шини частіше для забезпечення безпеки та загальної продуктивності електрокару.

На що звернути увагу при покупці шин для електрокару

Розмір шин і сумісність. Шини правильного розміру для вашого електромобіля допомагають підтримувати вагу транспортного засобу, а також виконувати вимоги до безпеки та продуктивності.

Асортимент. Для забезпечення максимальної дальності ходу і ефективності може знадобитися особлива увага до малюнка протектора і розміру шин.

Зчеплення з дорогою. Все залежить від протекторного малюнка, який має відповідати умовам експлуатації, кліматичним і дорожнім умовам вашого регіону.

Шум і комфорт. Дані про такі характеристики можна знайти на етикетці покришок.

Вигідне співвідношення ціни і якості. Чим більше функцій ви знайдете в комплекті шин, тим дорожче вони будуть коштувати в цілому. Це може включати гарантію на пробіг, малюнок протектора, зимові або всесезонні характеристики та багато іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *