У Києві поліція затримала учасників сутичок, під відділком збираються націоналісти

Поліція не повідомила про кількість затриманих, Нацкорпус каже, що до Печерського відділку забрали 12 осіб

У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацкорпус У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацкорпус У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацкорпус У Києві поліція затримала учасників сутичок МВС У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацполiцiя У Києві поліція затримала учасників сутичок МВС

У Києві після сутичок під Офісом президента поліцейські затримали кількох осіб, точну кількість у поліції та МВС поки не вказують. Про це повідомляється на сайті поліції Києва.

“Після проведення першочергової перевірки їх діям буде надана правова оцінка”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 12:00 агресивно налаштовані молодики кинули кілька димових шашок у бік колони, яка рухалася на вулицю Академіка Богомольця, та застосували сльозогінний газ.

Поліцейські миттєво відреагували та затримали кількох осіб. Зараз їх доставляють до територіального управління поліції.

Новини за темою: У Києві сьогодні відбудеться декілька акцій протесту, поліція забезпечить правопорядок, – МВС

У свою чергу “Нацкорпус” повідомляє про 12 затриманих націоналістів, які прийшли під Офіс президента на мітинг у противагу акції протесту блогера Анатолія Шарія.

“Поліція на Банковій затримала 12 націоналістів. Кличемо патріотів та журналістів до Печерського управління поліції (вул. Московська 30) – будемо визволяти хлопців”, – зазначили у політсилі.

У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацкорпус У Києві поліція затримала учасників сутичок Нацкорпус

Тимчасом у поліції не виключають, що учасники заходів можуть вдаватися до заздалегідь спланованих агресивних дій. Про це у коментарі телеканалу “112 Україна” повідомила пресофіцер НПУ Мар’яна Рева.

“Не виключено, що учасники заходів можуть вдаватися до заздалегідь спланованих агресивних дій. Поліція поза політикою, і незалежно від політичних вподобань організаторів акції ми будемо діяти в межах своєї компетенції і відповідно реагувати на всі випадки порушення чинного законодавства”, – заявила Рева.

Як повідомлялося, на Банковій під Офісом сьогодні зібралися два мітинги: прихильників блогера Анатолія Шарія з акцією проти нападу на журналістів та мітинг їх противників з боку Нацкорпусу та “Демократичної сокири”. Хоча протестувальників розділяв кордон поліції, спочатку радикали закидали колону Шарія яйцями. Потім кілька людей мали намір зірвати прапори учасників акції, кинули димову шашку і використовували газові балончики, поліція відреагувала на такі дії досить жорсткими затриманнями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *