Партія "Наш край" заявила про фальсифікації і буде домагатися перерахунку голосів у Миколаєві та області

“Наш край” вимагає перерахунку голосів на всіх без винятку міських виборчих дільницях у Миколаєві й у Миколаївській області, заявив голова Миколаївської обласної організації партії “Наш край” Юрій Кормишкін у своєму Facebook.

“Згідно з паралельним підрахунком голосів, за партію “Наш край” віддали голоси жителі міста та Миколаївській області в достатній кількості, щоб упевнено зайти в міську та обласну ради. За наявними даними, “Наш край” здобув стійкі 18,2% голосів виборців для проходження в Миколаївську обласну раду і 8,36% голосів – у Миколаївську міську раду”, – написав Кормишкін.

Він додав, що на виборчих дільницях підрахунок відбувався з численними порушеннями, а на деяких дільницях члени виборчкомів штучно затягують підрахунок голосів і передання протоколів.

“Я впевнений, що так влада хоче розікрасти голоси партії, сфальсифікувати результати місцевих виборів. Влада готова вдаватися до будь-яких незаконних дій, щоб “Наш край” не потрапив у майбутню раду. Їм невигідно мати конструктивного опонента. Ми будемо боротися за справедливість, протистоятимемо безчинству у виборчих комісіях. “Наш край” має намір подавати судові позови, а також закликає інших учасників виборчого процесу припинити мерзенні маніпуляції та фальсифікації”, – заявив політик.

Він від партії “Наш край” звернувся до президента Володимира Зеленського і висунув вимогу гарантувати кожному учаснику виборчого процесу “правомочне законодавче поле” і не підігрувати комусь окремо для досягнення результатів, а також не дозволити крадіжки представницьких мандатів.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=848289155975240&id=100023824910032

25 жовтня по всій території України, окрім анексованого Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей, відбулися місцеві вибори. Громадяни України обирали міських, сільських і селищних голів, а також депутатів обласних, районних, міських, сільських і селищних рад. Вибори вперше провели згідно з новим Виборчим кодексом – за пропорційною системою з відкритими списками.

За інформацією Центрвиборчкому України, явка становила 36,88%.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *