Племінниця Трампа написала книжку з "розпачливими та непристойними історіями" про свого дядька – ЗМІ

Племінниця президента США Дональда Трампа Мері Трамп випустить книжку, у якій докладно розповість “розпачливі та непристойні історії” про свого дядька, повідомило 15 червня видання The Daily Beast із посиланням на джерела, ознайомлені з проєктом.

Книжка “Занадто багато і ніколи не вистачає” (Too Much And Never Enough) вийде 11 серпня, за кілька тижнів до з’їзду Республіканської партії США, на якому Трампа мають висунути кандидатом на пост президента.

За даними джерел видання, у книжці буде розповідь племінниці Трампа про те, як вона відіграла вирішальну роль у публікаціях The New York Times про податкові схеми сім’ї Трамп.

У 2018 році The New York Times випустила розслідування про “випадки явного шахрайства” Трампа та його сім’ї у 1990-х роках. У матеріалі стверджують, що батько й мати чинного президента США – Фред і Мері Трамп – передали своїм дітям більше ніж $1 млрд без сплати відповідних податків. Завдяки шахрайським схемам вони перерахували державі тільки $52,2 млн, а мали перерахувати $550 млн. Трамп, зокрема, тоді отримав суму, еквівалентну нинішнім $413 млн. За даними видання, він допомагав батькам ухилятися від податків, тому отримав більше, ніж інші діти (у Трампа дві сестри та двоє братів). Матеріал The New York Times здобув Пулітцерівську премію.

У книжці племінниця Трампа розповіла, що саме вона була основним джерелом інформації для цього розслідування. Вона передала журналістам податкові декларації Фреда Трампа та іншу конфіденційну фінансову документацію родини.

Видавництво Simon & Schuster ретельно охороняє подробиці книжки, але, як з’ясувало The Daily Beast, у ній також будуть спогади старшої сестри Трампа, федерального судді у відставці Меріенн Трамп-Беррі. Це інтимні та компрометувальні думки про її брата, розповіли виданню джерела.

Мері Трамп, якій зараз 55 років, – донька старшого брата Дональда Трампа. Фред Трамп – молодший помер 1981 року у віці 42 років від серцевого нападу, спричиненого ускладненнями від алкоголізму. У книжці, за даними The Daily Beast, Мері Трамп звинувачує свого діда Фреда Трампа і дядька Дональда Трампа у причетності до смерті батька. На її думку, чоловікові, який хворів на алкоголізм, не приділяли необхідної уваги.

Трампа обрали президентом США у листопаді 2016 року, 20 січня 2017-го відбулася його інавгурація. Він має намір балотуватися на другий строк. Його головним суперником, імовірно, стане колишній віцепрезидент США Джо Байден, який представляє Демократичну партію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *