У Мінську до акцій протесту приєдналися студенти та айтішники

Масові акції протесту в зв’язку з оголошеним Світланою Тихановською загальнонаціональним страйком пройшли в Мінську. В акціях взяли участь студенти мінських вузів, а також айтішники Парку високих технологій.

Про це повідомляє портал «Наша Нива», передає Укрінформ.

«Драматичний епізод стався біля Парку високих технологій. Близько тисячі айтішників там вийшли на МКАД. Судячи з усього, група силовиків, яка прибула, застосувала проти них спецзасоби. Пролунав вибух, протестувальники кинулися в ліс і до будівель», – йдеться в повідомленні.

Через якийсь час, частина протестувальників повернулася на МКАД. Також до ПВТ з’їхалися тисячі автомобілістів. Вони заблокували рух на зовнішньому кільці МКАД, висловлюючи свою солідарність сигналами.

Наймасовішими в Мінську є сьогодні масові акції протесту студентів. Відомо про десятки затриманих. О 13:00 у центрі міста розпочався об’єднаний марш студентів і пенсіонерів.

Страйкує Мінський електротехнічний завод. У цілому по Білорусі заворушення робітників і ІТП відзначено на «Гродно-Азоті», МТЗ, «Атланті», МЗКТ, МАЗі.

ПЦ Вясна оприлюднив імена 132 затриманих по всій Білорусі в перший день страйку (на 13:30): переважно в Мінську, а також Гродно, Бресті, Новополоцьку, Могильові, Борисові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *