У Польщі посилили карантин, у "червоній" зоні вся країна

24 жовтня через зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 на всій території Польщі почали діяти обмеження “червоної” карантинної зони, повідомляють на сайті уряду країни.

Згідно з новими правилами, школярів 48 класів переводять на дистанційне навчання, у будні дітям до 16 років заборонено пересуватися вулицями без супроводу дорослих (за винятком дороги до школи і назад).

Окрім того, уряд вирішив припинити роботу санаторіїв (із можливістю завершення вже розпочатого перебування) та стаціонарну діяльність їдалень і ресторанів із допуском до доправлення або самовивезення.

Також громадянам Польщі заборонили збиратися на вулицях групами понад п’ять осіб.

Людей, яким більше ніж 70 років, закликали залишатися вдома – за винятком “професійної діяльності, задоволення необхідних потреб, пов’язаних із поточними справами повсякденного життя, або участі у священних месах або релігійних обрядах”. Також у країні запустили програму підтримки Корпусу солідарності людей похилого віку, у межах якої громадяни віком за 70 років зможуть отримати допомогу волонтерів, представників громадських організацій та сил територіальної оборони.

За даними міністерства охорони здоров’я Польщі станом на ранок 24 жовтня, протягом останньої доби в країні підтвердили 13 628 нових випадків COVID-19, загальна кількість сягнула 241 946, помер 4351 пацієнт.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *