Топ-10 кумедних рекламних відеороликів до Дня працівника реклами

Добірка легендарних прикладів реклами, заради якої можна видалити AdBlock

23 жовтня в Україні відзначають День працівників реклами і вітають маркетологів, творців реклами та піарників. Цього дня ми підібрали для вас топ-10 кумедної, цікавої і дивної реклами, яку придумало людство.

1. Реклама Jeep у стилі фільму “День бабака” на Superbowl-2020

Почнімо із найсмішніших рекламних відеороликів, які показують щороку на фіналі з американського футболу Superbowl. Ролики вмикають у перерві, а до цієї події бренди і рекламні агентства готуються довго.

У лютому на Superbowl показали рекламу Jeep із Біллом Мюрреєм, переграючи тему фільму “День бабака”. У ролику Мюррей опиняється в пастці і змушений переживати той самий день знову і знову. Однак є одна відмінність: тепер він має джип. Автомобіль дозволяє Мюррею і бабаку Філу пускатися в різні авантюри, тому тепер Білл із нетерпінням прокидається щоранку о 6-й годині.

2. Реклама води Mountain Dew Zero Sugar на Superbowl

Ролик створено за мотивами “Сяйва” Стенлі Кубрика, а головну роль виконав ̶Д̶о̶к̶т̶о̶р̶ ̶Х̶а̶й̶з̶е̶н̶б̶е̶р̶г̶ Браян Кренстон. У центрі уваги – знаменита сцена, коли персонаж просовує голову у дверну щілину. Обстановку розряджає пропозиція спробувати новий Mountain Dew.

3. Реклама безлімітних дзвінків від Vodafone (2005 рік)

Британська реклама оператора мобільного зв’язку, що розповідає про акцію, де можна розмовляти 60 хвилин, а платити за 3 хвилини довгих розмов, наприклад, таких як цей:

4. Соціальна реклама проти п’яного водіння (1992 рік)

Одна з найяскравіших соціальних реклам, що використовувала пісню In the Summertime (1970 року) британської рок-групи Mungo Jerry.

Що може спричинити водіння в нетверезому вигляді, у ролику буквально показали на прикладі смертельної ДТП словами пісні: “Випий, сідай за кермо і подивися, що ти знайдеш”.

5. John West відвойовує лосось у ведмедя (2000 рік)

Можливо, нині таке повідомлення викликало б обурення з боку зоозахисників, але тут на дворі 2000 рік і це просто смішно. Працівник компанії виграє рукопашний бій із ведмедем за найсмачнішу рибу і доставляє її покупцям.

6. Реклама французького телеканалу Canal+

Відеоролик “Мистецтво придумувати історії” показує нібито копірайтера телеканалу, який змушує чоловіка своєї коханої повірити у свою історію про те, як він опинився в шафі.

7. Реклама норвезького супермаркету Rema 1000

У ролику обігрують гасло мережі супермаркетів “Простота – це найголовніше”. Дія ролика починається в розумному будинку, який вміє розпізнавати голосові команди і сам відкриває вхідні двері, вмикає музику і робить смузі. Все йде гладенько до походу до стоматолога і знеболювального уколу.

8. Кукурудзяні палички Cheetos (2020)

Реклама кукурудзяних паличок Cheetos під пісню Емсі Хаммера U Can’t Touch This. Тут показують продукт як спосіб ввічливо відмовитися від справ, тому що після паличок дійсно U Can’t Touch This.

9. Реклама пасти Marmite

Вірусна і трохи дивна реклама британської пасти Marmite, що наголошує на її своєрідному смаку, який подобається не кожному. “Ви або любите це, або ненавидите“, сказано в підпису до відео.

 

10. Реклама шоколаду Cadburys (2009)

У цьому ролику немає ані слова про шоколад, але вона свого часу “порвала інтернет”, стала вірусною і запам’яталася саме як “та сама реклама Cadburys”. Тут перед камерою сидять діти із серйозними обличчями, але замість звуку фотоапарата вони починають рухати бровами в ритм музиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *