Вбивство Шеремета: Суд продовжив запобіжний захід для фігурантів справи

Після засідання під будівлею суду сталися сутички, в ході яких, за даними ЗМІ, постраждали двоє осіб

Шевченківський районний суд міста Києва у середу, 21 жовтня, продовжив запобіжний захід для фігурантів справи про вбивство журналіста Павла Шеремета – музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлії Кузьменко та військової медсестри яни Дугарь. Про це з посиланням на засідання суду повідомляє “Українська правда”.

За інформацією видання, Антоненко залишили під вартою до 19 грудня, Кузьменко –під домашнім арештом і з електронним браслетом, а Дугар залишили заставу.

Після засідання біля будівлі суду сталися сутички. Як розповівли у столичному управлінні поліції, “група активістів блокувала виїзд службового транспорту з території Шевченківського суду”.

За словами поліцейських, вони провели з громадянами “роз’яснювальну роботу щоб відновити правопорядок”, але ті не відреагували на їхнє прохання.

“Зате стали курити і кидати фаєри, петарди, каміння і палиці в бік правоохоронців. Щоб забезпечити проїзд службового транспорту правоохоронці відтіснили блокувальників і зробили коридор для проїзду спецавтомобіля”, – йдеться в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 343 (“Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, судового експерта, працівника державної виконавчої служби, приватного виконавця”) КК України.

Як повідомив з місця подій кореспондент “Радіо Свобода”, в ході зіткнень постраждали як мінімум двоє осіб. Одного забрала швидка, в іншого спостерігалася травма голови, але його не госпіталізували. 

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року в Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства журналіста підозрюють музиканта і ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *