У Білорусі затримали співробітників банку, який 20 років очолював конкурент Лукашенка на виборах

Департамент фінансових розслідувань комітету держконтролю (ДФР КДК) Білорусі провів у головному офісі “Белгазпромбанка” в Мінську обшуки і затримав 15 осіб у межах кримінальної справи про ухилення від податків та відмивання грошей, про це повідомляє портал Tut.by 12 червня.

Затримано 15 топменеджерів “Белгазпромбанка” з-поміж керівників першої ланки, а також колишніх співробітників банку, які нині працюють у різних комерційних структурах, заявив голова КДК Іван Тертель, зазначає сайт.

“Роботу за цим матеріалом ми вели із 2016 року. Надіслано запити в іноземні держави. Відповіді з низки причин одержали у грудні 2019 року. Зміст відповідей дав змогу активізувати заходи щодо групи осіб, які на систематичній основі не сплачували податків в особливо великому розмірі та виводили одержані кошти на територію іноземних юрисдикцій”, – прокоментував Тертель.

Він також зазначив, що є докази участі в незаконній діяльності Віктора Бабарика, який заявив про участь у виборах на посаду президента Білорусі.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував затримання співробітників банку.

“Я нікого не боюся. І мені ця ситуація невигідна, але негідників треба було зупиняти, тому що почали ховати кінці у воду. Не вийшло”, – сказав він.

Віктор Бабарико – білоруський банкір, який працював на посаді голови правління “Белгазпромбанка” із 2000 року до 12 травня 2020-го.

Президентські вибори призначено в Білорусі на 9 серпня. Лукашенко збирається балотуватися на шостий строк.

Серед найяскравіших кандидатів – колишній керівник “Белгазпромбанка” Віктор Бабарико й ексглава Парку високих технологій, відставний дипломат Валерій Цепкало. Він був одним із керівників передвиборчого штабу Лукашенка на президентських виборах 1994 року, після його перемоги став першим заступником міністра закордонних справ Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *