Мін’юст США висунув обвинувачення в хакерських атаках шістьом офіцерам ГРУ. Вони, серед іншого, створили вірус NotPetya

Міністерство юстиції США висунуло обвинувачення шістьом росіянам у кібератаках у США, Франції, Україні та Південній Кореї. Усі обвинувачені – нинішні та колишні співробітники російської розвідки. Про це 19 жовтня заявив помічник генпрокурора США з національної безпеки Джон Демерс.

“Жодна країна так цілеспрямовано і безвідповідально не перетворює свій кібернетичний потенціал на зброю, як це робить Росія, безглуздо завдаючи безпрецедентної шкоди, щоб домогтися невеликої тактичної переваги”, – заявив Демерс.

Мін’юст США повідомив, що офіцери ГРУ Росії причетні до хакерських атак проти компаній у США, енергетичної системи України, організаторів зимових Олімпійських ігор у Південній Кореї 2018 року й учасників президентських виборів 2017 року у Франції, зокрема президента Франції Еммануеля Макрона.

За інформацією відомства, хакери стояли за одними з “найруйнівніших шкідливих програм у світі”. На їхню думку, це атака, унаслідок якої було вимкнено енергосистему України у грудні 2015 року, а також глобальна атака за допомогою вірусу-здирника NotPetya 2017 року.

Упродовж останніх кількох років хакерів, які діють із Росії або підтримуваних цією країною, обвинувачували в кібератаках на державні структури США, України,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *