Держфінмоніторинг України виявив операцій із відмивання грошей на 60,3 млрд грн

Державна служба фінансового моніторингу України упродовж дев’яти місяців 2020 року передала до правоохоронних органів 739 матеріалів, які можуть бути пов’язаними з операціями з відмивання грошей, на суму 60,3 млрд грн. Про це 19 жовтня повідомила пресслужба відомства.

56 матеріалів передали у прокуратуру, 200 – у фіскальну службу України, 145 матеріалів – у Національну поліцію, 185 – у Службу безпеки України, 132 – у Національне антикорупційне бюро, 20 – у Держбюро розслідувань і один – у Службу зовнішньої розвідки України.

Протягом дев’яти місяців Держфінмоніторинг спрямував до правоохоронних органів 157 матеріалів у справах, пов’язаних із підозрою в корупційних діяннях. У зазначених матеріалах сума фінансових операцій, які можуть бути пов’язаними з легалізацією коштів становить 6,4 млрд грн.

Закон “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення” ухвалили в Україні 6 грудня 2019 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *