Качура назвав умови відставки Авакова

Народний депутат від “Слуги народу”, заступник голови парламентського комітету з питань місцевого самоврядування та організації державної влади Олександр Качура в інтерв’ю “Радіо Свобода” розповів, за яких умов нинішнього міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова можуть відправити у відставку.

“Я вважаю, що Аваков перебуває на своєму місці. Я готовий проголосувати за зміну міністра Авакова на будь-якого іншого можливого кандидата, якщо буде відповідна позиція президента України. Тобто я в першу чергу буду спиратися на це. По-друге, треба, щоб у нас була достойна кандидатура, яка зможе точно керувати МВС. Однозначно є претензії, але треба кандидатура, щоб змінити міністра. Не можна просто міняти ні на кого”, – вважає нардеп.

Качура стверджує, що запитував у депутатів, ким вони хочуть замінити Авакова. Але відповіді від них не одержав.

“Я говорю, добре, готовий підписати і проголосувати, якщо ви знайдете кандидата, який зможе його [Авакова] замінити. Ось така відповідь”, – резюмував депутат.

Аваков очолює МВС України з 2014 року. Він входив до Кабінету Міністрів Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

У жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський заявляв, що в новому уряді в Авакова є випробувальний строк.

У травні 2020 року Зеленський назвав Авакова “потужним міністром” і заявив, що той має довести до кінця розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *