У Кропивницькому пронісся смерч

У Кропивницькому внаслідок смерчу, який пронісся містом у суботу, 17 жовтня, зруйновані близько ста будинків та обійсть,підтоплено чотири обійстя, троє людей травмовано.

Найбільше руйнувань в приватному секторі районів міста Балашівка та Лелеківка. Тут смерч познімав з будинків дахи, зруйнував паркани, повиривав з корінням дерева, погнув газові труби та повалив електричні стовпи. З учорашнього дня на цих вулицях працюють рятувальники, правоохоронці патрулюють вулиці, щоб уникнути мародерства. В районі надзвичайної ситуації розвернули польову кухню, працюють енергетики та бригади газової служби.

Відразу після небаченої в Кропивницькому негоди в міській раді екстрено зібралася Комісія з надзвичайних ситуацій та техногенно-екологічної безпеки. Власникам зруйнованих будинків запропонували евакуюватися в готель «Турист» (за рахунок міської влади тут були готові розмістити 80 осіб), проте наразі ніхто не захотів покидати свої обійстя.

За інформацією пресслужби У ДСНС України в Кіровоградській області, станом на ранок 18 жовтня рятувальники продовжують розчищати залишки будівельних конструкцій та дерев, спеціальна комісія міської ради оцінює збитки та визначається з джерелами фінансування відновлюваних робіт.

Тим часом волонтери оголосили збір небайдужих кропивничан, щоб допомогти господарям розчищати обійстя.

Інна Тільнова, м.Кропивницький

Фото пресслужби У ДСНС в Кіровоградскій області та з Фейсбук голови ОДА Андрія Назаренка

*/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *