На Прикарпатті висадили 50 тисяч дерев за один день

16 державних лісогосподарських підприємств Івано-Франківського обласного управління взяли участь в екологічній ініціативі благодійного фонду «Озеленення України» «Мільйон дерев за добу».

Проєкт реалізовується за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України та Державного агентства лісових ресурсів України і має привернути увагу громадськості до проблем екології, природи, щоденної праці лісівників, сформувати позитивний імідж України у світі через колективну історію успіху українців. .

Для озеленення лісівники Прикарпаття визначили ділянки, що потребували заліснення, провели очистку площ, підготували ґрунт та посадковий матеріал, який попередньо був вирощений у лісових розсадниках держпідприємств. Учасників акції забезпечили інвентарем для посадки та провели інструктаж з техніки безпеки та технології садіння лісових культур.

17 жовтня лісівники Франківщини спільно з представниками державних і приватних підприємств області, школярами, студентами, військовими, вихованцями шкільних лісництв, представниками органів влади і місцевого самоврядування та громадських організацій висадили понад 50 тисяч лісових культур на площі 15 гектарів.

До прикладу, в Вигодському лісгоспі під час акції на площі 1,3 га учасники заходу висадили 6,5 тисяч лісових культур: ялицю, ялину, модрину, бука та сосну. Змішане насадження значно стійкіше до несприятливих природних процесів (вітровалів, буреломів, сніговалів) та краще закріплює ґрунт на крутосхилах.

Загалом, цієї осені лісівники держпідприємств Прикарпаття висадять понад 900 тисяч лісових культур на площі 260 гектарів.

Читайте також: Прикарпатського чиновника з Держекоінспекції спіймали на хабарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *