У Вінниці пенсіонерів вчать кататись на велосипедах (фоторепортаж)

Проєкт «Старість в радість – залишаймося активними і після 60» стартував у Вінниці. Він має на меті навчити пенсіонерів, відвідувачів Територіального центру соціального обслуговування користуватися велосипедним сервісом Nextbike та спонукати їх до використання велосипеду у повсякденному житті.

Для цього придбали 30 місячних абонементів, на що витратили майже 8 тисяч грн. Тепер пенсіонери щодня влаштовують велосипедні прогулянки у центрі міста. Одна з таких на днях відбулася у Центральному парку культури та відпочинку. 

«Проєкт «Старість в радість – залишаймося активними і після 60» став переможцем конкурсу бюджету громадських ініціатив Вінницької міської ОТГ, – розповідає співробітниця Терцентру Валентина Амарнов. – Для учасників закупили близько 30 абонементів на користування велосипедами Nextbike. Тих, хто не вміє їздити, будемо навчати, бо їзда на велосипеді – це найкращі ліки від захворювань. Велопрогулянки укріплюють серцево-судинну систему, рятують від головного болю, дозволяють підтримувати мʼязи у тонусі. Плануємо їздити 4 місяці щоденно. Одна група – зранку, друга – після обіду».

Серед учасників велопрогулянок здебільшого жінки. Кожна друга востаннє каталася на велосипеді ще в дитинстві, є й такі, які зовсім не вміють їздити, тому з ними працюють інструктори.

Пенсіонери на велосипедах закликають активних людей поважного віку долучатися до проєкту і кататися разом із ними. Якщо ініціатива здобуде прихильників, наступного року Терцентр подаватиме на конкурс громадських ініціатив проєкт з придбання велосипедів для своїх підопічних.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото надано авторкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *