Зеленський: Україна зосереджена на розвитку армії та збільшує витрати на сектор оборони

Україна співпрацює з міжнародними партнерами для посилення обороноздатності

Україна зосередиться на розвитку власної армії навіть після досягнення миру на Донбасі. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час привітання з Днем захисника України, яке транслювали в ефірі “112 Україна”.

Він додав, що нині в Україні збільшують витрати на сектор безпеки та оборони, а також активно співпрацюють з міжнародними партнерами над посиленням обороноздатності. 

“Настання в Україні миру не означає, що ми перестанемо дбати про наше власне військо. Навпаки, сьогодні ми зосереджені на максимальному розвитку української армії… Україна повинна мати не тільки потужні сухопутні війська, але й сучасну та боєздатну авіацію, воєнно-морський флот, системи ПВО та багато іншого. Тільки сильне військо буде запорукою подальшого миру та вільного розвитку нашої незламної України”, – сказав Володимир Зеленський.

Президент акцентував увагу на тому, що військо неможливе без захисників України. 

Новини за темою: В Україні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих українських військовиків

“Ми докладаємо зусиль, щоб кожен, хто служить Україні, відчував, наскільки він є важливим для держави. Гідне забезпечення допомоги для них, для наших захисників та їхніх родин, – завдання для нас номер один… Міцного здоров’я вам та вашим родинам! Завжди повертайтеся живими. Слава українським захисникам! Слава Україні!” – сказав Володимир Зеленський.

14 жовтня в Україні святкують День захисника України. Це день вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. З 2015 року цей день є державним святом. До того ж це свято збігається з Днем Українського козацтва і Покровою Пресвятої Богородиці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *