У Центрвиборчкомі не знають про всеукраїнське опитування, ініційоване Зеленським

Центральна виборча комісія України не проводить підготовки до проведення всеукраїнського опитування, про яке 13 жовтня заявив президент Володимир Зеленський. Про це в коментарі “КП в Украине” повідомили у пресслужбі ЦВК.

У Центрвиборчкомі заявили, що не знають про опитування, анонсоване президентом, і порадили звернутися по уточнення до Офісу президента України.

“На сьогоднішній день ЦВК готується до проведення місцевих виборів і проміжних парламентських виборів в 208 мажоритарному окрузі”, – сказав керівник пресслужби ЦВК Костянтин Хівренко.

Він не відповів, скільки потрібно часу Центрвиборчкому для підготовки всенародного опитування і чи зможе ЦВК провести опитування, якщо розпорядження про його проведення з’явиться 13 жовтня.

Про проведення всенародного опитування Зеленський повідомив у відеозверненні, оприлюдненому 13 жовтня у Facebook.

“Ніщо не заважає нам із тобою поговорити відверто. 25 жовтня на виборчій дільниці я поставлю тобі п’ять важливих запитань про те, що ми обговорюємо на вулиці, на кухні і в інтернеті, про що сперечаємося із друзями, батьками або таксистами”, – сказав президент.

Після першого туру президентських виборів 31 березня 2019 року Зеленський анонсував ухвалення пакета законопроєктів “про справжнє народовладдя”. Законопроєкт про всеукраїнський референдум Рада ухвалила в першому читанні 18 червня.

Місцеві вибори в Україні призначили на 25 жовтня. Вибори відбудуться на всій території України, окрім окупованого Росією Криму й окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *