У Вінниці традиційний військово-історичної фестиваль відбудеться в онлайні через карантин

Масштабна військово-історична реконструкція «Вінниця – столиця УНР» цього року проводитися не буде через існуючі карантинні обмеження. Як повідомляє Центр історії Вінниці, організатори планували ряд вуличних заходів звичного формату, однак гіркий досвід кількох скасованих фестивалів цього сезону переконав відкласти цей задум. Відтак історичний фестиваль вирішили перенести в онлайн-формат. Триватиме він з 14 жовтня по 1 листопада і презентує чимало тематичних книжкових новинок та лекцій про свободу, національний вибір і ідентичність.

«Ми щиро вдячні реконструкторам з усіх куточків України, які 4 роки поспіль незмінно приїздили до нашої тимчасової столиці та створювали виняткову атмосферу визвольних змагань на вулицях нашого міста. Впевнені, коли мине прихована загроза, ми зустрінемося у Вінниці знову, – йдеться у повідомленні Центру історії Вінниці. – Тому до зустрічі на історичному online-фестивалі «Вінниця – столиця УНР». Ми приготували для вас низку заходів, об’єднаних темою української мрії про Свободу. Фестиваль триватиме з 14 жовтня по 1 листопада в онлайні. Слідкуйте за анонсами на нашій сторінці».

Як писав «День», торік Традиційний фестиваль «Вінниця – столиця УНР» цьогоріч присвятили пам’яті загиблого на Донбасі реконструктора Олександра Марківа. Військово-історична реконструкція про добу УНР пройшла у місті над Бугом за участі майже 200 реконструкторів з різних куточків України. Програма заходів складалася з двох блоків – мілітарного та цивільного. У рамках першого відбулося відкриття виставок раритетної та сучасної військової техніки, а також урочистої ходи захисників України. Другий представив презентацію книг, лекції про тогочасну жіночу моду і захоплення, а також прем’єрний показ фільму Валерія Шалиги «Таємна операція». Кульмінацією фестивалю стала реконструкція бою Армії УНР проти військ червоної та білої армій Росії.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниця, фото з архіву авторки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *