У додатку Дія з’явиться електронний підпис

Міністерство цифрової трансформації анонсувало запуск експериментального проєкту Смарт-Дія, що дозволить використовувати в сервісі Дія кваліфікований цифровий підпис.

Про це заявила заступниця глави Мінцифри Людмила Рабчинська на міжнародному форумі PKI Forum 2020 року, повідомляє пресслужба Мінцифри у Facebook.

Електронний підпис буде дійсним протягом короткого періоду і гарантуватиме найвищий рівень довіри та безпеки. Смарт-Дія дозволить підписувати документи й отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги за допомогою телефону. Підтверджувати запит на отримання короткострокового е-підпису користувачі будуть за допомогою технології розпізнавання осіб.

Для отримання короткострокового е-підпису необхідно буде сформувати в Дії перший кваліфікаційний сертифікат. Його можна сформувати за допомогою віддаленої ідентифікації користувача через використання технології FaceID, даних з Єдиного державного демографічного реєстру та системи МВС. Кваліфікований сертифікат буде дійсний шість місяців, потім його потрібно буде оновити.

Реалізувати проєкт Смарт-Дія мають до 1 липня 2022 року. У Мінцифри також анонсували запуск пілотного проєкту транскордонного е-підпису європейського проєкту EU4DIGITAL. Це дасть можливість підписувати угоди з іноземними компаніями за допомогою електронного підпису.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *