Добкін: Мені здалося, що в ніч утечі Янукович збожеволів. Він говорив: "Дай мені автомати"

Колишній народний депутат, ексголова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін в інтерв’ю засновнику інтернет-видання “ГОРДОН” Дмитрові Гордону розповів, як експрезидент України Віктор Янукович просив його надати автомати.

“Він [Янукович] просив… Перше, коли він приїхав, – спочатку як напівжарт, а потім ми вже трохи випили – він почав говорити дієвіше: “Дай мені автомати”. А я як голова територіальної оборони мав стосунок до складів”, – сказав він.

Добкін додав, що у нього тоді були ключі від військових складів.

“І моя посада передбачала, що я можу за кілька хвилин зброю, яку зберігають у різних місцях із боєприпасами, закумулювати в одному місці й улаштувати маленьке бордельєро, яке здалося б усім… Але я не розумію чому, я не знаю, із яких причин”, – повідомив ексголова Харківської ОДА.

Добкін: Янукович – п… здун ще той. Повний текст інтерв’ю Добкіна Гордону

Янукович просив зброю спочатку жартома, а потім цей жарт перейшов у частину розмови, згадав Добкін.

“Мовляв, “є ж люди в нас – давай ми зараз усе перевернемо”. Знаєш, тут без фальшивого патріотизму: я ж не патріот… Я був патріотом, поки це слово не стало лайливим. А зараз я не патріот точно. Але тоді без фальшивого патріотизму в мене якась думка була? “На хріна тобі автомати й люди? У тебе була армія в руках, уся міліція, якій ти не дав команду. І “Беркут” за тебе помирав. Їх спалювали”, – розповів він.

Віктор Янукович був президентом України із 2010-го до 2014 року. Він утік до Росії в лютому 2014 року після масових антиурядових протестів. Проти нього в Україні розслідують низку кримінальних проваджень, зокрема про корупцію та узурпацію влади. Оболонський райсуд 24 січня 2019 року Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни й засудив його до 13 років позбавлення волі. 2 жовтня 2020 року Київський апеляційний суд залишив цей вирок чинним.

Російське бюро організації з боротьби з корупцією Transparency International стверджує, що Янукович набув громадянства Росії. Його адвокат Віталій Сердюк цю інформацію спростовував.

Наприкінці 2016 року Янукович “із міркувань безпеки” відмовився назвати місце прописки Святошинському районному суду Києва. На прохання головного назвати місце проживання Янукович сказав: “Ростовська область”. Російські ЗМІ стверджують, що Янукович живе на державній дачі в Підмосков’ї, яка належить одному з підрозділів МВС РФ.

ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *