У Богодухові урочисто освятили храм Святої Трійці

У День Святого Духа, 8 червня 2020 року, у місті Богодухів Харківської області відбулося урочисте освячення новозбудованого храму Святої Трійці, яке звершили три архієрея Православної Церкви України.

В урочистій атмосфері парафіяни зустрічали короваями та квітами високоповажних гостей – архієпископа Сумського і Охтирського Мефодія, єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана та єпископа Запорізького і Мелітопольського Фотія. А вже у самому храмі владик вітав секретар єпархії протоієрей Григорій Стасюк,  повідомляє пресслужба ПЦУ. 

Розпочалися богослужіння у новозбудованій церкві з Чину освячення храму та престолу, після якого відбулась Божественна літургія за участі священників Харківської і Сумської єпархій, у присутності велелюдної громади із мешканців та гостей міста.

Під час відправи владика Митрофан за ревне служіння Церкві Христовій з благословіння Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія возвів у сан ігумена клірика храму ієромонаха Варфоломія (Олефіра),а також нагородив ієрея Антонія Фесика та ієрея Дмитра Мейлаха правом носіння наперсного хреста.

Після літургії єпископ Митрофан нагородив церковними орденами, медалями та благословенними грамотами жертводавців і меценатів, які сприяли побудові храму Святої Трійці.

Закінчилось богослужіння уставним многоліттям.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *