Дівчина-офіцер уперше отримала сертифікат інструктора бойової армійської системи

У Військовій академії (м. Одеса) група військовослужбовців завершила підготовку за Бойовою армійською системою (БАрС) та отримала сертифікати інструкторів базового рівня бойової армійської системи.

Серед чоловіків у строю була й жінка, що проявила міцний характер і силу духу, дійшовши до кінця, повідомляє АрміяInform.

Протягом трьох місяців група військовослужбовців проходила тактико-спеціальну підготовку, гірську (альпіністську), рукопашну, вогневу, домедичну та психологічну підготовку. Також учились ефективно пересуватися на полі бою, вміло використовувати зброю, виконувати завдання в екстремальних ситуаціях, ефективно вести рукопашний бій і контролювати перебіг будь-якої нештатної ситуації.

«За цей час ця група військових багато чого навчилася. Оскільки на базовий курс приїжджають майже з нульовими знаннями, завдання наших викладачів та інструкторів полягає в тому, щоб військовослужбовці не лише засвоїли  систему бойової армійської підготовки, а й могли викладати її іншим», — розповідає начальник факультету підготовки спеціалістів військової розвідки та спеціального призначення полковник Юрій Гикало.

Випробовувати свої сили на витривалість і вміння вирішила і молодший лейтенант Вікторія Березюк. Тепер вона сертифікований інструктор базового рівня БАрС.

Звичайно, для дівчини це було важке випробування, адже на курсах не зважають на те, дівчина ти чи хлопець. Нормативи та вправи однакові для всіх — їх або виконуєш, або здаєшся. Вікторія не здалась. І вона вдячна викладачам та інструкторам курсу, що не робили ніяких потурань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *