Гуманність на часі: Активісти на Майдані вимагали захистити права тварин

У неділю, 4 жовтня, на Майдані пройшла акція за права тварин. Активісти вимагають законодавчої заборони шкуродерень, експериментів над тваринами та використання тварин у цирках. Серед вимог такиж – адопція безпритульних тварин замість евтаназії, заборона полювання та захист сільськогосподарських тварин.

Про це повідомляє Фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival.

«Ми вийшли на головну площу країни, тому що за півтора роки нова влада не ухвалила жодного зоозахисного законопроєкту. Їх прийняття саботується  Парламентом, – заявив голова ГО Єдина Планета, координатор Кампанії ХутроOFF  Павло Вишебаба. – Наша головна вимога сьогодні – ухвалити розроблений нами закон №2360 і заборонити шкуродерні за прикладом європейських країн. Це треба зробити терміново, тому що через заборону хутрових ферм в ЄС розпочалось  переміщення цього негуманного і брудного бізнесу до України. Ми маємо продемонструвати, що ми цивілізована європейська країна, в якій також  недопустимо здирати шкіру з живих істот».

Серед тих, хто підтримав акцію також співачка Альона Альона. Вона розповіла про свою ідею ввести веганське меню на заправках.

Активісти закликають усіх небайдужих і надалі долучатися до подібних акцій,  створювати таким чином тиск на владу, аби необхідні зоозахисні законопроєкти таки ухвалювалися.

«Хто раптом сумнівається у дієвості акцій, нагадаємо, що зовсім нещодавно активна громада Сінгурів (Житомирщина) домоглася арешту майна місцевої хутроферми. Власнику, громадянину Нідерландів, готують підозру в рамках кримінального провадження. Це зупинить щорічне вбивство 40 тисяч тварин заради шуб. Тож виходити на акції є сенс. Ще й який», – розповідає співорганізаторка Наталя Шевчук.

«Такі акції вкотре доводять, що гуманність на часі та наше суспільство готове  до змін у зоозахисній сфері. Надіємось, що наші політики нас також почули і українське законодавство змінюватиметься відповідно до норм ЄС та етичності», – підсумовує представниця ГО “Відкриті клітки Україна” Андріана Федевич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *