ВООЗ: Пацієнти з коронавірусом без симптомів не сприяють поширенню вірусу

Пацієнти із безсимптомним перебігом коронавірусу не сприяють розповсюдженню вірусу. Про це під час пресконференції 8 червня заявила глава підрозділу Всесвітньої організації охорони здоров’я з нових хвороб і зоонозних інфекцій Марія ван Керхов, повідомляє телеканал CNBC.

У деяких людей із коронавірусом, особливо у молодих і здорових, симптоми або не розвиваються, або розвиваються тільки в легкій формі.

Дослідження перших спалахів COVID-19 засвідчили, що вірус може передаватися від людини до людини, навіть якщо у носія немає видимих симптомів. Нові дані свідчать про те, що така форма передання вірусу дуже рідкісна, сказала ван Керхов.

“З огляду на наявні в нас дані, як і раніше, рідкісні випадки, коли людина із безсимптомним перебігом захворювання насправді передає інфекцію іншій людині. Дуже рідкісні випадки”, – підкреслила вона.

Проте деякі дослідження вказують на безсимптомне та досимптомне поширення коронавірусу між домашніми або в будинках для літніх людей. За словами ван Керхов, щоб дістати однозначну відповідь на запитання, чи може коронавірус широко поширюватися через безсимптомних носіїв, необхідні додаткові дослідження й дані.

Якщо з’ясують, що безсимптомне поширення не є основним фактором передання коронавірусу, то політику боротьби з вірусом необхідно буде переглянути, зазначає телеканал.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У всьому світі коронавірусом уже заражено 7 119 454 людини. Жертвами COVID-19 стало 406 522 особи, одужало 3 293 408.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *