До складу мінської ТКГ увійшли журналісти, лікар, юрист і керівник громадської організації

Згідно з мінським домовленостями, місцеві жителі можуть брати участь в обговоренні, і ніде не сказано, які саме це мають бути представники

Журналіст Денис Казанський фото из соцсетей

Два журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, а ще лікар, юрист та керівник громадської організації увійшли до складу групи переселенців на переговорах ТКГ у Мінську щодо Донбасу. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Донбас представляють журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, які 2014 року були змушені залишити Донецьк.

Луганську обл. представляє юрист, голова Міжнародної суспільної організації “Луганське земляцтво” Вадим Горан. Також для участі в роботі ТКГ від окремих районів Луганської області заявлено відомого лікаря Костянтина Лібстера.

“Вперше за більш ніж 5 років до діалогу на майданчику ТКГ у складі української делегації залучено представників тимчасово окупованих Російською Федерацією районів Донецької та Луганської областей України“, – йдеться в повідомленні.

Новини за темою: Меркель підтримала переформатування ТКГ, – Офіс президента

Як повідомив Денис Казанський у Facebook, мова не про Консультативну раду, яку планували створити раніше і проти якої виступило суспільство. Від ідеї відмовилися.

Він пояснив, що в підписаному Україною в Мінську документі є пункти 11 і 12 – про те, що питання місцевих виборів в окремих районах, а також закон про особливий статус цих районів має обговорюватися і узгоджуватися з представниками окремих районів Луганської і Донецької обл.

“При цьому в документі немає жодної згадки про те, які саме це мають бути представники окремих районів”, – заявив Казанський.

Такі організації, як “ЛНР” і “ДНР”, ніде не згадуються. І, відповідно, ніде не сказано, що саме з ними Україна має щось узгоджувати.

Новини за темою: Представник Росії в ТКГ звинуватив Україну в деструктивній позиції на екстреній нараді щодо Донбасу

“Довгий час від окремих районів виступали чомусь громадяни Росії – Дейнего і Ніконорова, яких ніхто не обирав і які чомусь присвоїли собі право говорити від імені Донбасу. При цьому переселенці – корінні донеччани та луганчани, які народилися і виросли на Донеччині і яких терором і переслідуваннями змусили виїхати, чомусь були позбавлені можливості вирішувати долю свого рідного регіону”, – заявив він.

Він додав, що представники виступають проти закріплення особливого статусу ОРДЛО в Конституції України.

Новини за темою: Резніков анонсував проведення робочого засідання Мінської ТКГ наступної середи

Сергій Гармаш своєю чергою додав, що вони не будуть вести переговори з “ДНР”. Про це Гармаш повідомив у Facebook.

“Наше керівництво дійсно згадало про те, що не тільки любителі Росії мають відношення до окремих районів Донецької і Луганської областей України, але і ми, ті, кого ці “патріоти” вигнали зі своїх будинків”, – заявив Гармаш.

Як повідомлялося, ТКГ домовилася про погодження списків на обмін утримуваними особами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *