Марш на Крим обов’язково відбудеться – Чубаров

Кримські татари не відмовилися від наміру провести масовий перехід через адміністративний кордон окупованого Росією Криму. Про це 29 вересня в ефірі радіо “Крим.Реалії” заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Суть цієї акції була в тому, щоб разом із нами, із кримськими татарами, із громадянами України з материкової частини країни на півострів, який контролюють російські окупанти, перейшли й відомі європейські політики від різних міжнародних організацій – ОБСЄ, Ради Європи. Як тільки складуться умови, як тільки відкриються кордони між державами, ми відновимо роботу з підготовки маршу. Ця акція обов’язково буде проведена“, – сказав він.

22 січня Чубаров розповів про плани провести акцію з масового перетину адмінкордону із Кримом через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Чонгар”. Він говорив, що в перших рядах ітимуть члени Меджлісу, народні депутати і західні політики. Чубаров не відкинув силового прориву учасників ходу через адмінкордон.

У Держприкордонслужбі України повідомили, що не мають підстав для перешкоджання учасникам маршу.

Глава окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов пообіцяв “жорстко” припинити масовий перехід кримських татар на півострів.

1 квітня Чубаров повідомив про перенесення маршу на пізніший термін через поширення коронавірусу.

Росія анексувала Крим унаслідок незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна і більшістю країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *