Єдиний в Україні конкурс інженерних стартапів зібрав 132 заявки з 36 країн світу

10 вересня завершився прийом заявок на участь у міжнародному конкурсі інженерних стартапів Vernadsky Challenge. Конкурс проводиться за ініціативи ГО “Асоціація Ноосфера” з 2015 року.

Vernadsky Challenge – це єдиний конкурс інженерних стартапів в Україні. Його ідейним натхненником є підприємець та філантроп Максим Поляков. У фокусі інтересів конкурсу – стартапи та проєкти у сфері космічних технологій та активної біоелектроніки. Всього організатори конкурсу отримали 132 заявок з 36 країн світу. За напрямком “активна біоелектроніка” було надіслано 74 заявок. За напрямком “космічні технології” – 58.

Від України у конкурсі взяли участь 43 стартапи. Серед них – 25 представників сфери космічних технологій та 18 стартапів зі сфери активної біоелектроніки. Крім України, участь у конкурсі взяли стартапи з США, Німеччини, Італії, Іспанії, Польщі, Данії, Канади, Великобританії та інших країн. Є навіть заявки з Кенії, Уганди та Нігерії.

Фінал конкурсу Vernadsky Challenge відбудеться 13-14 жовтня 2020 року. Цього року конкурс пройде в рамках ХII Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт — ХХІ». До складу жюрі Vernadsky Challenge входять експерти у галузі космічних технологій та біоелектроніки. Серед експертів конкурсу – співзасновник компанії Thync Ізі Голдвазер та засновник компанії D-Orbit Лука Розетіні. Вони оберуть 10 фіналістів, які позмагаються за гранти загальною вартістю у 2 мільйони гривень. Крім коштів на розвиток стартапу, які розподіляються між 3 переможцями, всі фіналісти отримають досвід презентації та експертну оцінку своїх розробок. 

Метою конкурсу Vernadsky Challenge є розвиток підприємництва у світі та зокрема  в Україні та підтримка молодих винахідників. Щороку конкурс збирає аматорів та експертів у галузі інженерії, які готові ділитися знаннями, досвідом і створювати інноваційні рішення світового масштабу. “Ми ставимо за мету знайти hardware-проєкти та мотивувати їх творців для подальшої плідної діяльності. Інженерні рішення фіналістів конкурсу дійсно заслуговують на увагу експертів” – сказав засновник конкурсу Vernadsky Challenge Макс Поляков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *