Влада Львова та області просить Кабмін про послаблення карантину

Міський голова Львова Андрій Садовий та голова Львівської облдержадміністрації  Максим Козицький звернулися до Кабінету міністрів з проханням дозволити від завтра роботу спортивних закладів, а також роботу усіх обласних транспортних маршрутів в режимі спецперевезень.

«На вихідних мали спільну нараду з прем’єр-міністром. Разом з Максимом Козицьким переконували голову уряду дати дозвіл обласній комісії з надзвичайних ситуацій на відновлення роботи спортивних закладів. Також необхідно відновити роботу усіх обласних маршрутів в режимі спецперевезень, – зазначив на своїй ФБ-сторінці Львівський міський голова. – Майже 150 тисяч людей щодня приїжджають до Львова з навколишніх міст і сіл. Вже третій місяць вони змушені шукати альтернативні (часто – незаконні та небезпечні) способи, щоб потрапити в місто. Також я вважаю, що ми можемо відновити роботу фітнес-центрів. Це атрибут здорового способу життя. Ми вже напрацювали протоколи для їхньої роботи в умовах карантину. Люди мають право на фізичну активність і здоров’я».

Тим часом, у Львові та області фіксують нові випадки померлих від коронавірусу. За дві останні доби їх п’ять. Загальне число померлих – 73 особи, про що повідомила заступник міського голови Львова та керівник міського штабу з протидії корона вірусу Галина Слічна.

За весь період карантину до  обласної інфекційної лікарні звернулись 5070 осіб, госпіталізовані – 782, на амбулаторному лікуванні – 4288 осіб, виписані – 598. Станом на ранок 8 червня у лікарні перебувають 178 осіб, з них у реанімації – 7, на апараті штучної вентиляції легень – 1 особа.

Вчора, 7 червня, лабораторні центри Львова провели 324 ПЛР-тести, з яких 41 – позитивний (серед інфікованих – 23 мешканці Львова).

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів.

Фото Романа БАЛУКА.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *