З’явилося відео останніх хвилин польоту Ан-26 перед катастрофою

Кадри зафіксовано камерою, встановленою на одній із висоток у Чугуєві

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко опублікував відео останніх секунд польоту військового літака Ан-26, який розбився ввечері 25 вересня в Чугуєві Харківської області. Відео Геращенко опублікував у Facebook.

“Відеокамера, встановлена на одній із висотних будівель у місті Чугуєві, зняла останні секунди польоту Ан26 Збройних сил України, який трагічно розбився”, – зазначив Геращенко.

Він зазначив, що це відео має допомогти слідчим та експертам встановити, що сталося після того, як командир корабля повідомив про відмову лівого двигуна і приготувався до посадки на правому.

Новини за темою: Авіакатастрофа АН-26 під Чугуєвом: Загиблих вшанували хвилиною мовчання

Нагадаємо, 25 вересня під час заходження на посадку близько 20:50 на автодорозі Київ – Харків – Довжанський, біля військового аеропорту Чугуєва Харківської області, впав і загорівся військовий літак марки Ан-26 однієї з військових частин.   За попередньою оцінкою фахівців з льотної безпеки, сталася відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна. Тобто відмовив не сам двигун, а один із його датчиків.

Всього на борту літака перебувало 27 осіб, із них – 20 курсантів Харківського університету Повітряних сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу. Внаслідок падіння літака загинуло 26 осіб. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *